(recept
si oblíbilo 7 návštěvníků)
Lilek ***Melanzane alla parmigiana v ceskych podminkach - lilky s parmazanem
Potřebné ingredience
Lilek na zhruba 0,5-0,7cm kolecka, lehce osolit, zatizit na taliri jinym talrem a nechat vypotit, pak opeprit.
sunka na platky.
parmazan, nebo eidam,
strouhanka,
pomodori pelati - sparena rajcata v konzerve ( nebo sparime cerstva), do nich pridat utreny cesnek (nebo platky, lze vyjmout) - svarit na hustsi polevu, osolit, pridat origano.
Postup přípravy
lilek muzeme, ale nemusime nechat vykapat (jen osoleny se zatizi a necha stat, pusti vodu a trisloviny - nikdy to nedelam, pomohu si jinak a chut nikdy nebyla hořká).
osoleny a opepreny na panvi na olivovem oleji z obou stran opeceme, pritlacime vidlickou - pusti vodu, odpari se, a lilek rychle zmekne.
na vymazany a bohate strouhankou vysypany plech nebo do pekacku naskladame kolecka lilku, na kazde kolo trochu rajcatove polevy, zaskladat sunkou, syrem, zapeci.
mnamka!!! s otoustovanym bilym chlebem a vinkem s prateli super!
osoleny a opepreny na panvi na olivovem oleji z obou stran opeceme, pritlacime vidlickou - pusti vodu, odpari se, a lilek rychle zmekne.
na vymazany a bohate strouhankou vysypany plech nebo do pekacku naskladame kolecka lilku, na kazde kolo trochu rajcatove polevy, zaskladat sunkou, syrem, zapeci.
mnamka!!! s otoustovanym bilym chlebem a vinkem s prateli super!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé